Sommerferie På Søndergaard

Når skolerne holder sommerferie, holder vi pause fra de faste klub og weekendtilbud. Istedet tilbyder vi ferieophold. varighed kan være lige fra 1 dage i en uge til 14 dages ferie. Det er helt op til familiernes behov.

Vi glæder os altid til sommerferien, fordi det giver os mulighed for at lave flere aktiviteter med børnene. Der er en særlig stemning, når børnene flytter ind med deres kuffert og deres lommepenge, som de må købe is og andet for. Hver uge har et tema, så børnene kan vælge, hvilken uge, de helst vil komme, fordi der er de aktiviteter, de synes passer bedst til dem. Når vi ved hvilke børn, der kommer i ugerne, tilrettelægger vi mere præcist indholdet i ugen og laver arbejdsplan ud fra hvilke børn, der er.Inden ferien starter modtager alle børn og familier et sommerferiebrev, som fortæller, hvem de skal være sammen med og hvad der skal ske.

Vi er altid på Søndergaard og tager så på udflugter ud til skov og strand eller andet, der passer til den uge, børnene er på ferie. Når basen er kendt, oplever vi, at børnene kan flere ting. Derfor bor vi altid på Søndergaard. Vi bestræber os også på, at der altid er kendt personale fra de faste tilbud på arbejde, så børnene heller ikke her kommer på utryg grund. Tit opstår der nye venskaber i en uge. De venskaber prøver vi at støtte op om efter sommerferien.

Vi holder lukket i to uger, så personalet kan få afholdt deres sommerferie og vi undgår for mange nye vikarer, der skaber usikkerhed for børnene.

Hvis et barn skal på ferie skal barnets socialrådgiver bevilge dagene.