Værd at vide for studerende

Pædagogstuderende på Søndergård

Søndergård modtager 1 studerende i hver periode Fra Via Univercity Horsens.

På Søndergård er der mulighed for at få et bredt kendskab til forskellige handicapformer, da vi spænder lige fra børn med fysiske handicaps til børn med ADHD. Du vil lære om aflastning, netværksarbejde, alternative kommunikationsformer, familievejledningsarbejde hjemme hos familierne, KRAPmodellen og meget andet. Din primære opgave vil være hos børnene i de forskellige grupper på Søndergården.

Som studerende på Søndergård, vil du opleve mange muligheder for fysiske udfoldelser og udeliv. Vi opholder os meget ude, så det forventes, du vil være i ude i al slags vejr.

Vi stiller krav til den studerende om stor ansvarlighed både overfor egen læring men også i forhold til det praktiske arbejde og i planlægningen af aktiviteter omkring børnene.

Som udgangspunkt er den studerende tilknyttet to faste ugentlige klubdage samt to weekends på en måned. I weekends skal du påregne at være på arbejde i alle børnenes vågne timer. Det betyder, at du er på arbejde fredag eftermiddag og aften, hele lørdag indtil børnene puttes samt søndag til de tager hjem hen på eftermiddagen.

Der er p-møder hver 8 uge for alle ansatte på Søndergården. Derudover er der teammøde 1 gang om måneden.

På Søndergård hedder praktikvejlederen Dorthe.

Vi har ialt plads til 14 børn og unge fordelt på to afdelinger.

Der er klubber tirsdag, onsdag og torsdag og åben i alle weekends.  En weekend starter fredag, når børnene har fri fra deres dagtilbud og slutter søndag eftermiddag, hvor  forældrene henter deres barn.

I skolernes ferieperioder kan børnene få bevilget et længere ophold. Derfor skal du i denne periode påregne andre arbejdstider og andre børn.

Vi har lukket i to uger i sommerferien, dagene mellem jul og nytår samt dagene op til påske. Her vil du skulle påregne at bruge evt. opsparet ferie.

på hver afdeling er der en sovende rådighedsvagt. Som udgangspunkt er det altid en af de fastansatte.

Alle tilbud tilpasses det enkelte barns behov, og antal døgn bestemmes af barnets kommunale rådgiver ud fra den enkelte families behov for aflastning.